Pizza napoletana masterclass: kulinarična delavnica
Vabimo vas na enodnevno delavnico Pizza Masterclass, namenjeno vsem, ki želite poglobljeno spoznati umetnost priprave različnih vrst pic. Pod vodstvom izkušenih mentorjev (Erikom Bačarjem, Tadejem Miholičem in Erikom Dietzem) boste pridobili tako teoretično kot praktično znanje o vseh ključnih fazah priprave – od izbire moke do peke v profesionalni plinski peči za pico.
Na delavnici bomo pripravili: pizza napoletana, pizza pala, focaccia, pizza al padellino
Vsebina delavnice:
– razlike med mokami in kako izbrati pravo
– fermentacija kot temelj kakovostnega testa
– uvod v svet droži
– direktno in indirektno testo
– priprava bige, poolish in hibridnega testa
– tehnike oblikovanja hlebčkov in priprava testa za peko
– obvladovanje pica peči in tehnike peke
– peka pic v profesionalni plinski pizza peči
Prijava: prijave sprejemamo na . Plačilo je potrebno opraviti najkasneje v roku treh dni po potrditvi prijave. Število mest je omejeno.
Delavnica je primerna tako za navdušence kot za začetnike. Znanje, ki ga boste pridobili, boste lahko takoj uporabili v domači kuhinji ali kot nadgradnjo svojega kulinaričnega znanja.