Vipavska dolina
februar 2025
p t s č p s n
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Odprti laboratorij: delovno srečanje udeležencev vseh delavnic v Laboratoriju za prihodnost hrane – Bio/n

Vabimo vas, da se nam v Laboratoriju za prihodnost hrane pridružite vsi, ki so vas pritegnile tematske delavnice gojenja gob, fermentiranja, pivovarjenja in domačega lekarništva, da se pogovorimo o programu in priložnostih v letu 2025, ko bo Bio/n še posebej vrvel od aktivnosti. Eden od bližnjih dogodkov je tudi tematska večerja na pobudo italijanske trgovske agencije ICE v Sloveniji, ki želi s priznanim kuharskim mojstrom Urošem Fakučem iz restavracije DAM, nagrajene z Michelinovo zvezdico, pripraviti čezmejni dogodek, na katerem bi Fakuč za večerjo uporabil sestavine iz našega laba. Na četrtkovemu srečanju bi se radi pogovorili o načinih sodelovanja naše pisane skupnosti pri tej in podobnih degustacijskh priložnostih, s katerimi bomo dosegli tudi najširšo javnost. Govorili bomo tudi o Odprtem laboratoriju, ki bo na razpolago skupnostim za ustvarjalno eksperimentiranje na področjih, ki so zanimiva za prihodnost hrane. Zanimajo nas vaši predlogi za dodatno opremo laboratorija (ki se ji bo ob tej priložnosti priključil tudi za nas posebej izdelan liofilizator) in ideje za program aktivnosti, ki bi vas še posebej motivirale za individualno rabo laboratorija. Veselimo se srečanja z vami in novih razburljivih priložnosti v zgodovinskem letu za obe Gorici! Organizacija: Zavod Kersnikova, Xcenter Nova Gorica Projekt sofinancira javni Zavod GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica