Izobraževanje
Delavnica peke: kruh z drožmi z Erikom Bačarjem
Si želite speči svoj hrustljav, dišeč kruh, polnega okusa in brez industrijskega kvasa? Vabljeni na delavnico peke kruha iz droži, kjer boste spoznali osnove fermentacije in se naučili, kako obvladovati droži za popoln kruh. Na delavnici bomo skupaj raziskali osnove fermentacije in skrb za droži, pravilno gnetenje testa in razumevanje glutena, različne vrste mok in njihov vpliv na kruh, ključne korake pravilnega vzhajanja testa, oblikovanje testa v hlebček in štručko ter trike in nasvete za peko kruha v domači pečici. Delavnica se zaključi z degustacijo sveže pečenih kruhov, kjer boste lahko preizkusili različne okuse in teksture ter prejeli uporabne napotke za nadaljnje ustvarjanje doma.
Cena: 80 € / oseba (v ceno je vključena tudi ena pijača na osebo). Za udeležbo je nujna predprijava na .