Vipavska dolina
januar 2025
p t s č p s n
  1

2

3

45

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

212223242526

27

28

29

3031  
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Kultura

Najlepše torte od A do Ž: slaščičarske delavnice z Eriko Jerkič Beč (2. srečanje)

2. del: priprava krem in polnil za torte

Druga delavnica je posvečena pripravi krem. Največkrat uporabljena krema je enostavni mousse brez jajc, ki je primeren tudi za otroke in nosečnice. Najbolj enostavna krema brez uporabe želirnega sredstva in najbolj primerna za vse začetnike pa je mascarpone krema, kateri lahko dodajamo razne arome. Začeli bomo prav s temi enostavnejšimi kremami, nato pa bomo zakorakali v zahtevnejše. Malo več časa vzame priprava ganache kreme, najzahtevnejša pa je priprava sadnega curda. Na delavnici bomo skupaj kuhali jajčno kremo s sadnim pirejem. Primerna je za polnila tort, pit, mafinov ... Na tej delavnici bodo udeleženci izbrali okuse, ki jih bodo na tretji delavnici pripravili za sestavljanje torte.

Cena: 40 €
Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž priznamo popust v višini 30 € (170 € namesto 200 €). Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na .

Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč je namenjen vsem tistim, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Delavnice so primerne tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje. Za udeležbo so nujne predprijave na ali osebno v Rustjevi hiši kruha do zapolnitve mest (maks. 7 oseb). Več informacij na rustjevahisa.si/dozivetja

Erika Jerkič Beč je umetnost združila s slaščičarstvom, saj se je poleg likovne izobrazbe usmerila tudi v sladke dobrote. Vrsto let je delala kot samostojna podjetnica in tudi kot zaposlena v podjetju, kjer se je ukvarjala z razvojem novih receptov za sladice in sladoled; spoznali pa smo jo tudi v TV oddaji Gostilna išče šefa. Zelo rada se dodatno izobražuje na tem področju in rada testira vedno nove kombinacije okusov, tekstur ali dekoracije. Svojo prvo torto je spekla šele pri 16 letih, a takrat se je vanje zaljubila in temu namenja ves prosti čas in seveda tudi službo. Najraje pripravlja kremne sladice, pri ustvarjanju tort pa jo je vedno najbolj veselila dekoracija, ker tam lahko pokaže še svojo umetniško plat . Priprava raznih figur za torte, risanje po piškotih in najmanjši detajli so ji vedno predstavljali sprostitev in veliko zadovoljstvo, saj dodajo pravo piko na i vsaki sladici.