Vipavska dolina
december 2024
p t s č p s n
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Kultura

Najlepše torte od A do Ž: slaščičarske delavnice z Eriko Jerkič Beč (1. srečanje)

1. del: biskviti, mafini, testo za pite

Prva delavnica bo posvečena spoznavanju različnega testa za pripravo sladic. Naučili se boste najbolj osnovnega recepta za pripravo biskvita, ki vedno uspe, skupaj z malimi triki, kako brez predhodnega znanja pripravimo osnovo za vsako torto. Malo bolj zahteven recept bomo spoznali pri peki mafinov, ki so odlična osnova za kolačke z raznimi dodatki, kot so oreščki, čokolada, ali pa kot osnova kolačkom s polnili kreme in dekoracijo. Tretje pa bo testo za pito, monoporcijske pite ali drobljenec. Takšno testo lahko pečemo z nadevom ali posamezno, ter ga kasneje polnimo z raznimi kremami. Skupaj bomo pripravili vse tri vrste testa, zmešali, zgnetli, razvaljali in spekli.

Cena: 40 €
Ob prijavi na vse delavnice iz sklopa Najlepše torte od A do Ž priznamo popust v višini 30 € (170 € namesto 200 € ). Za delavnico omogočamo tudi možnost nakupa in koriščenja darilnega bona Rustjeve hiše kruha. Več informacij na .

Sklop slaščičarskih delavnic Najlepše torte od A do Ž z Eriko Jerkič Beč je namenjen vsem tistim, ki bi se radi izpopolnili v pripravi tort, ki bodo ne samo nebeškega okusa, temveč tudi okrašene tako, kot jih okrasijo le najboljši slaščičarji. Delavnice so primerne tudi za začetnike, Erika pa bo z vami delila vse trike in skrivnosti od prvega koraka dalje. Za udeležbo so nujne predprijave na ali osebno v Rustjevi hiši kruha do zapolnitve mest. Več informacij na www.rustjevahisa.si/dozivetja

Erika Jerkič Beč je umetnost združila s slaščičarstvom, saj se je poleg likovne izobrazbe usmerila tudi v sladke dobrote. Vrsto let je delala kot samostojna podjetnica in tudi kot zaposlena v podjetju, kjer se je ukvarjala z razvojem novih receptov za sladice in sladoled; spoznali pa smo jo tudi v TV oddaji Gostilna išče šefa. Zelo rada se dodatno izobražuje na tem področju in rada testira vedno nove kombinacije okusov, tekstur ali dekoracije. Svojo prvo torto je spekla šele pri 16 letih, a takrat se je vanje zaljubila in temu namenja ves prosti čas in seveda tudi službo. Najraje pripravlja kremne sladice, pri ustvarjanju tort pa jo je vedno najbolj veselila dekoracija, ker tam lahko pokaže še svojo umetniško plat . Priprava raznih figur za torte, risanje po piškotih in najmanjši detajli so ji vedno predstavljali sprostitev in veliko zadovoljstvo, saj dodajo pravo piko na i vsaki sladici.