Vipavska dolina
september 2024
p t s č p s n
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Alpski teden v Novi Gorici

Mednarodni dogodek Alpski teden, ki se bo s sloganom »Alpe v naših rokah« odvil med 23. in 25. septembrom v Novi Gorici.
Pestro dogajanje vsealpske konference bodo v treh dneh zaznamovali dogodki na temo biodiverzitete, podnebnih sprememb in kakovosti bivanja. Celoten program, ki zajema številne delavnice, ekskurzije, okrogle mize, družabne večere in druge spremljevalne dogodke, si lahko ogledate tukaj.

Naj izpostavimo, da bodo v uvodnem delu nastopil naslednji predavatelji:
– Lučka Kajfež Bogataj – klimatologinja, profesorica na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in članica Medvladnega foruma za podnebne spremembe IPCC, s predavanjem Biofizične, ekonomske, tehnološke in družbene omejitve blaženja in prilagajanja podnebnim spremembam,
– Serena Arduino – predsednica CIPRE International, organizacija opazovalka pri Posvetovalnem odboru za alpsko biotsko raznovrstnost in Akcijskih skupinah EUSALP, s predavanjem Dejansko je v naših rokah – Optimistična refleksija o biotski raznovrstnosti in
 Christian Felber – avtor, univerzitetni predavatelj, začetnik »Ekonomije javnega dobra« in »Zadružništva za javno dobro«, s predavanjem Ekonomija javnega dobra – gospodarski model za dobro kakovost življenja.

Od prvega Alpskega tedna v Kranjski Gori leta 2004 mineva 20 let in ponosni smo, da se bo dogodek spet odvil v Sloveniji. V tem času so številni dosežki, pobude in politike imeli ključno vlogo pri trajnostnem razvoju alpske regije. Zdaj, ko pogledujemo proti naslednjim 20 letom, vas vabimo, da se nam pridružite in z nami iščete načine sodelovanja, projektne ideje ter navdih za oblikovanje prihodnosti Alp – saj so vendar v naših rokah.

Prijavite se lahko do 11. septembra 2024 na tej povezavi.

 

Organizatorji: Alpsko mesto leta, CIPRA International, CIPRA Slovenija, ISCAR Alpine Research, Interreg Območje Alp, Povezanost v Alpah, Posoški razvojni center, Stalni sekretariat Alpske konvencije, WWF, Kulturni Dom in GO! 2025 Evropska prestolnica kulture Nova Gorica-Gorica.