Vipavska dolina
avgust 2024
p t s č p s n
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Šport

1. Mednarodno modelarsko srečanje vojnih ptic: Lubejzn je u zraki

Obeta se pravi letalsko-plesni spektakel “Lubejzn je u zraki”, ki se bo premierno odvil pod taktirko Jurija Batagelja, svetovno priznanega plesalca, koreografa in ljubitelja starodobnikov ter letalstva.

Letališče v Vipavi bo 31. avgusta od 10.00 dalje (uradni program ob 17.45) gostilo 1. mednarodno srečanje modelarjev vojnih ptic ter starodobnih vozil. Dogajanje bo obogateno s plesom, živo glasbo in swing plesnim večerom ter z različnimi aktivnostmi čez dan, ki vas bodo zagotovo očarale in ponesle v pristno vzdušje obdobja 40. let prejšnjega stoletja.

Jurij Batagelj, znan po nekaterih najodmevnejših plesnih predstavah v Sloveniji, je tokrat združil svojo strast do plesa in glasbe z letalstvom. Kot strasten modelar že od malih nog živi svoje sanje z izdelovanjem in letenjem legendarnih modelov letal, kar nam bo predstavil skozi unikatno zgodbo in nas navdušil z nastopi priznanih slovenskih in tujih modelarskih skupin.

Prvič v Sloveniji bomo tako na enem mestu združili atraktivne letalske nastope s plesnimi predstavami in bomo priča nepozabni zgodbi, ki nas bo popeljala v zgodovino razvoja letalstva, glasbe in plesa vse od leta 1920 do 1950. Za dodatno vzdušje bodo poskrbeli tudi lastniki starodobnih civilnih in vojaških vozil. Celodnevni dogodek bo imel tudi izobraževalni pomen, saj bomo obiskovalcem ponudili vpogled v del zgodovine preko interaktivnih dejavnosti in delavnic.

Poseben poudarek bo na aktivnostih za otroke, ki bodo skozi igro in različne dodatne aktivnosti pridobivali nova znanja in veščine. Vse skupaj bomo popestrili z nepozabnim swing plesnim večerom, kjer se boste lahko na krajši swing plesni delavnici naučili nekaj osnovnih plesnih korakov, nato pa uživali v živi glasbi, druženju in plesanju. Pripravite se na dan poln vznemirjenja, kulture in nostalgije v duhu 40. let.

Vse skupaj bomo popestrili z nepozabnim swing plesnim večerom, kjer se boste lahko na krajši swing plesni delavnici naučili nekaj osnovnih plesnih korakov, nato pa uživali v živi glasbi, druženju in plesanju.

Dnevni program: 10.00–16.00:
– 1. Mednarodno modelarsko srečanje vojnih ptic
– brezplačne delavnice za otroke 
– zbor vojaških vozil

Večerni program: 17.45–00.00:
– letalsko-plesni show ob 17.45
– swing plesna delavnica
– swing plesni večer ob živi glasbi
– The Jackpots band

Vstop je za otroke do 12. leta prost, za ostale pa znaša vstopnina 10 €. Pripravite se na dan poln vznemirjenja, kulture in nostalgije v duhu 40. let! www.youtube.com/watch?v=5cVdryGUUho