Vipavska dolina
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Moja meja je tvoja meja/Il tuo confine è il mio confine: Gradišče nad Prvačino

Dogodek v okviru projekta "e". "e" je široka pobuda, ki je del uradnega programa GO!2025 "Moja meja je tvoja meja/Il tuo confine è il mio confine". Projekt se osredotoča na potrebo po spodbujanju bolj enotne Evrope in ga vodi kulturno društvo Vicino/Lontano s podporo Evropske prestolnice kulture Nova Gorica-Gorica 2025 in Avtonomne dežele Furlanija-Julijska krajina.

"e" je potovanje v 27 etapah – tako kot je 27 držav EU, ob mejah Italije, Slovenije, Avstrie in Hrvaško. Začelo se je v kraju Sankt Peter in Holz na Koroškem in se bo zaključilo v petek, 30. avgusta, v Trstu.

Program:
18.00 - raziskovanje srednje Vipavske doline raziskovanje srednje Vipavske doline z obiskom Muzeja aleksandrink v Prvačini s Tino Krog in Andrejko Humar; odhod iz Spominskega parka v Gradišču nad Prvačino - Gradišče nad Prvačino 95, 5292 Renče-Vogrsko
20.30 - okrepčilo v egipčanskem slogu v organizaciji lokalne skupnosti v Spominskem parku v Gradišču nad Prvačino
21.30 - začetek predstave v Spominskem parku v Gradišču nad Prvačino

Udeležba  je brezplačna in rezervacija ni potrebna.

 

Partnerji projekta so Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti ZRC SAZU, Kulturni center Univerze v Celovcu UNIKUM, Študijski center Nediža iz Špetra, Fundacija Poti miru v Posočju in kulturno združenje Bottega Errante iz Vidma; Sodelujejo tudi Agencija za raziskovalno in inovacijsko dejavnost ARIS, Produkcijski center En Knap iz Ljubljane, Tib Teater iz Belluna in Deželna agencija za furlanski jezik ARLeF.