Vipavska dolina
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Kultura

32. Mednarodni likovni simpozij Slovenija, odprta za umetnost 2024

Na turistični domačiji Sinji vrh bo od 8. do 12. julija 2024 potekal 32. Mednarodni likovni simpozij »Slovenija, odprta za umetnost«. Na njem bo sodelovalo 12 mednarodno uveljavljenih avtorjev, ki z izjemo dveh častnih gostov prvič prihajajo na »Vrh umetnosti«. Tako simpozij, ki je nastal na pobudo Klavdija Tutte, s svežino izbranih likovnih ustvarjalcev uresničuje svojo vlogo in nadvse pomembno poslanstvo. Med sodelujočimi avtorji so pomembna imena s sodobne likovne scene in tudi mladi, perspektivni likovniki. Tudi razstavno potovanje, ki sledi delovnemu srečanju, gre po svoji tradicionalni poti in pojavljajo se celo nova povabila za gostovanje razstav. Tako ostaja projekt skozi vse leto povezan s publiko in ohranja aktualnost.

V četrtek, 11. julija 2024, ob 18.00 bo na Sinjem vrhu t. i. dan odprtih vrat, na katerega je vabljena najširša publika. Simpozij se bo zaključil z razstavo, predstavitvijo avtorjev in njihovih del ter s spremljajočim kulturnim programom.

Sodelujoči avtorji predstavljajo narodnostno in generacijsko raznoliko skupino. Prisegajo na različna motivna izhodišča, sloge, načine in tehnike likovnega izražanja.

Slovenija:
VELJKO TOMAN častni gost
MIHA MAJES
PATRICIJA KNAP
SABINA ŠINKO
UROŠ POTOČNIK
VLADIMIR LEBEN

Tujina:
VLADO GORESKI (Severna Makedonija), častni gost
ANNA JURKIEWICZ (Avstrija)
REZA KELLNER (Avstrija)
JASMINA JAKOPANEC (Hrvaška)
LORENZO PALUMBO (Italija)
TETYANA DONETS (Ukrajina)