Vipavska dolina
junij 2024
p t s č p s n
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Koncerti pod zvezdami: Glasba za dušo, spektakel za oči

Čezmejni pihalni orkester Gong Orchestra, ki združuje slovenske in italijanske glasbenike, pretežno člane Goriškega pihalnega orkestra (SI) in člane različnih glasbenih sestavov iz sosednje Italije, napoveduje serijo romantičnih Koncertov pod zvezdami s podnaslovom Združeni v kulturi

Mir, ljubezen in prijateljstvo so osnovna ideja in sporočilo, ki povezuje glasbenike z obeh strani meje in ga v univerzalnem jeziku prenašajo med svoje poslušalce. Združeni čezmejni Gong orkester s solisti bo obiskovalcem koncerta pričaral nepozaben večer z mogočnimi skladbami, ki so jih je prav za ta projekt uglasbili različni skladatelji, uveljavljeni v domačem in mednarodnem glasbenem prostoru.

Skozi večer bodo tako premierno izvedene Želja po miru (Desiderio di pace), Veter z Balkana (Vento dei Balcani), Pomlad, zagotovo pa bo večer dosegel vrhunec z združenim venčkom slovenske himne, italijanske, avstrijske himne ter Ode radosti. Posebno mesto v programu koncerta bo imela tudi premierna izvedba himne Evropske prestolnice kulture GO!2025 za pihalni orkester, ki je bila izbrana na natečaju in jo je uglasbil domačin Vid Bavcon. 

Poleg glasbe, ki bo pletla nevidne nitke vezi med narodi, se v sklopu koncertov predstavljajo tudi izjemni solisti; sopranistka Nejka Čuk, harfistka Eva Pavlic in solist na timpanih Vid Kranjc. Vizualno podobo melodijam in besedam bo z atraktivnimi ognjenimi točkami slikala skupina KreAktiv, na plesno popotovanje pa nas bodo popeljali jazz in moderen plesalci Pro Dance Company iz Nove Gorice.