Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Dan Evrope: 20 let Slovenije v EU, državna proslava ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo

9. maja, na dan Evrope, vas vabimo na državno proslavo ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, kjer boste lahko uživali v vrhunskem kulturno-umetniškem programu, ki bo orisal slovensko zgodbo članstva v Evropski uniji.

Goste bosta nagovorila predsednik vlade dr. Robert Golob in evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Vladu Kreslinu, Policijskemu orkestru, Zboru Slovenske filharmonije, duu Silence, duetu Saše Vipotnik in Aleksandre Ilijevski ter skupini Trombone Connection se bodo pridružili še DJ Brlee, dirigent Simon Perčič in pianist svetovnega slovesa Alexander Gadjijev.

K sodelovanju so organizatorji povabili tržaško igralko Laro Komar, da bosta skupaj z igralko Laro Fortuna povezovali program, ki ga bo obogatila še mednarodna plesna skupina MN Dance Company, čez vse pa se bo prepletal video režiserke Jasne Hribernik.

Po proslavi na travniku Mestna občina Nova Gorica pripravlja koncert Vlada Kreslina in Malih bogov.

Scenarij in režija sta delo mag. Nede R. Bric, scenografijo so si zamislili Rene Rusjan, Boštjan Potokar in Zala Zia Lenardič, koreografijo ustvarjata Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia, kostumografijo Nataša Recer, svetlobo oblikuje Andrej Hajdinjak.

Državno proslavo, ki jo organizira Koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, si bo mogoče v živo ogledati na prizorišču tudi brez vabila.

Neposreden prenos na Prvem programu TV Slovenija, Prvem programu Radia Slovenija ter na spletnem portalu RTV Slovenija.