Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

6. obletnica Kluba Štala: odprtje razstave in koncert

19.00 vrata
19.30 odprtje razstave Anje Kranjc »Odprto bivajoče«
20.30 koncert Lê Quan Ninh / Massimo De Mattia / Gal Furlan trio

Tokrat si bo Gal Furlan, vodja KUD Kussa, oder delil s še dvema mojstroma improvizacije: Lê Quan Ninh, je bobnar in tolkalec francosko-vietnamskega rodu, ki prihaja iz Francije, in flavtist Massimo De Mattia iz sosednje Italije.

Anja Kranjc (1982) je študirala kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 2008 in magistrirala leta 2011 z magistrsko nalogo Medprostor bivanja in razstavo V Belo pri red. prof. Matjažu Počivavšku in doc. dr. Igorju Škamperletu na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2005 je imela več samostojnih razstav in je sodelovala na številnih skupinskih razstavah doma in v tujini. Doslej je ustvarila sedem javnih kiparskih postavitev. Za svoje delo je prejela več nominacij in nagrad, med drugimi študentsko Prešernovo nagrado (2006). Njena dela so v javnih (MZZ, MGNG, LSK) in zasebnih zbirkah. Poleg kiparstva se ukvarja še s slikarstvom, risbo, ilustracijo, keramiko in pedagoškim delom. Je članica DLUL in DLUSP. Živi in dela v Vipavi.

Kratek opis dela
Kiparski in slikarski opus, ki ga razvija od leta 2006 do danes, izhaja iz kontinuiranega raziskovanja človeške figure kot nosilca različnih psiholoških stanj in občutenj, ki gledalca opominjajo na krhkost in minljivost človeške eksistence. Minljivost izpostavlja zato, ker se v odnosu do tega vprašanja oblikuje naš odnos do življenja (če se tega zavedamo ali pa ne). Krhkost izpostavlja zato, ker je v današnji kapitalistični družbi, kjer moramo svet doživljati objektivno in nevtralno, to dejstvo, da si dovolimo biti občutljivi oziroma krhki in doživeti svoje življenje skozi naša telesa na nam lasten način, nekakšen upor proti vsiljenim mehanizmom potrošniške miselnosti. Iz tega odnosa do življenja in človeka v njem izhaja pri vseh ciklih, tako pri kiparstvu kot slikarstvu.

Lepo vabljeni!

Prispevek za koncert 10 €. Zaradi boljše organizacije, prosimo za rezervacije na:  ali telefonsko: 031 494 852 (Gal), 051 313 163 (Beti).