Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

ODPOVEDANO: Pogovor znanimi Primorci: Magda Rodman

Tudi letos bo Lavričeva knjižnica v okviru promocije spletnega biografskega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, ki ga sooblikujejo slovenske splošne knjižnice, pripravili pogovor z zanimivo osebnostjo z našega območja. Tokrat bo to Magda Rodman, po domače Bajcova iz Vipave: zbiralka ljudskega izročila, aktivna na kulturno-zgodovinskem področju, avtorica in soavtorica knjig in člankov ter častna občanka Občine Vipava.

Magda Rodman je zanimiva sogovornica, ki se zelo zavzema za ohranitev kulturne in naravne dediščine Vipave in njene okolice. Zelo je predana svojemu domačemu kraju in si na različne načine prizadeva za njegovo promocijo: zaslužna je za odprtje Kebetove hiše, v kateri so ohranjeni predmeti trške preteklosti, trudi se za prepoznavnost različnih kulturnih spomenikov in osebnosti Vipave, redno objavlja prispevke o zgodovini kraja v lokalnih časopisih pa tudi na spletu, hkrati širi narodno zavest in vrednote na vse generacije.

Obeta se nam zanimiv pogovor z energično Vipavko, vabijo vas, da se nam pridružite. Pogovor, ki bo objavljen tudi na Youtube kanalu Lavričeve knjižnice, bo moderirala bibliotekarka Franka Koren. Pogovor bo v medgeneracijskem centru nad knjižnico v Vipavi.