Vipavska dolina
januar 2024
p t s č p s n
1

2

3

4567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Živa fizika za boljše življenje in svobodo ljudem: Zdeslav Hrepić & Krešimir Mišak prvič skupaj v Sloveniji

Dvajset let izkušenj v naravoslovnem izobraževanju je prineslo nenavadno knjigo, ki je kombinacija fizike in life coachinga.

Life coaching je umetnost in veščina pomoči ljudem pri doseganju ciljev in premagovanju ovir, kot dejavnost pa se je v zadnjih dveh desetletjih hitro razvila in eksponentno razširila. Ena nenavadna značilnost tega razvoja je, da so številni fizični izrazi, kot so vzvod, fokus, resonanca, vztrajnost, energija ali kvantni skok, našli trdno mesto v njegovem žargonu. Ta nenavadna kombinacija pravzaprav ni presenetljiva, saj je fizika kraljica znanosti, ko gre za opisovanje, razlago in napovedovanje delovanja našega sveta.

V predavanju bo avtor Zdeslav Hrepić predstavil Živo fiziko kot metodo, ki sistematično združuje ta fascinantna področja in spreminja fizikalne zakone v transformativne življenjske metafore. Na dogodku bo avtor predstavil izid njegove knjige, ki je prevedena v slovenščino. Gost predavanja bo Krešimir Mišak. Na HTV je že blizu dve desetletji legendarni voditelj svoje inovativne oddaje z naslovom Na robu znanosti.

Predavanje bo potekalo v hrvaškem jeziku brez prevoda.

Prispevek je 5 €.  Vstopnice lahko kupite na www.mojekarte.si/si/ziva-fizika-za-boljse-zivljenje-in-svobodo-ljudem/vstopnice-1179105.html ali na prodajnih mestih mojekarte (Big Bang Nova Gorica, Last minute center Nova Gorica, OMV, Nomago Nova Ghttp://www.mojekarte.si/si/ziva-fizika-za-boljse-zivljenje-in-svobodo-ljudem/vstopnice-1179105.htmlorica, Petrol , Trafika 3DVA).