Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Dan odprtih vrat Goriškega muzeja

Ob dnevu Goriškega muzeja, ki ga obeležujemo na dan priključitve Primorske k matični domovini, bodo tudi letos brezplačno popeljali obiskovalce po stalnih zbirkah in razstavah:

– 9.00: Vila Bartolomei v Solkanu: voden ogled po razstavi Wagnerjeva ograja na Solkanskem mostu. Vodi avtorica razstave dr. Ines Beguš.
– 16.00: Muzej na meji, muzejska zbirka Pristava: voden ogled po razstavi Na šverc! Tihotapstvo na Goriškem po drugi svetovni vojni.
– 16.30: vodstvo po razstavi na prostem Industrijska dediščina Ajdovščine z vodjo projekta dr. Ines Beguš. Trajanje: približno 2 uri. Zbirno mesto: Jochmannov mlin. Priporočena primerna obutev in osvežilna pijača.
– 17.00: Grad Kromberk: vodstvo po občasni likovni razstavi Tecum, vodita avtorja Roberto in David Faganel.
– 17.00: Muzejska zbirka Ajdovščina: vodstvo po razstavi Fluvio Frigido – Castra – Flovius, vodi kustosinja arheologinja dr. Ana Kruh.
– 18.00: Dvorec Lanthieri: vodstvo po razstavi Vinarski muzej Vipava, vodi avtor razstave dr. Borut Koloini.
– 18.30: Grad Kromberk: vodstvo po razstavi GO*S50–60, Mesto in prebivalci v 50. in 60. letih; vodi soavtor razstave David Kožuh.

Vsa vodstva po razstavah so brezplačna, obiskovalci pa imajo ta dan prost vstop v vse muzejske zbirke Goriškega muzeja, ki bodo odprte po rednem urniku. Grad Kromberk bo 15. septembra izjemoma odprt od 14.00 do 20.00.