Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

6. Turistična moto avantura

Raziskujte dolino z Moto klubom Q Vejtr Ajdovščina. Turistična moto Avantura je motoristično srečanje, kjer je v ospredju druženje in sodelovanje udeležencev na poti.

Med vožnjo bo potrebno odkrivali, se orientirali in iskali naloge, ki jih bodo sodelujoči imeli zastavljene v gradivu, ki ga bodo prejeli ob prijavi na startu. Vožnja med točkami bo popestrena še z raznimi igrami in z vožnjo po lažjem poligonu.

Najmlajši udeleženci se bodo lahko pomerili s poganjalci, seveda bodo za sodelovanje tudi nagrajeni.

Na predvideni poti, dolgi okrog 70 km, bo potrebno reševati naloge zgodovinskega in aktualnega značaja. Trasa bo potekala po poteh in krajih Vipavske doline ter po obronkih Trnovskega gozda in Krasa, ki jih običajno ne obiščete. Na ta način boste bolje spoznali Vipavsko dolino, njeno zgodovino, običaje in domačine še z drugačne perspektive.

Na prireditvi se bo predstavila Šola vožnje Almira, s strani ekipe prve pomoči bo predstavljena oskrba poškodovanega motorista, uporaba defibrilatorja ter temeljni postopki oživljanja, Društvo starodobnikov Vipavska dolina pa bo predstavilo starodobne motorje.

Vabljeni vsi motoristi, da na ta edinstven in pristen način odkrijete lepote in čare naše lepe Vipavske doline.

Spremljevalni program:
– prikaz nudenja prve pomoči
– nova prometna pravila
– razstava starodobnih vozil
– prodaja moto opreme (nove in rabljene)
– jahanje mehanskega bika

Najboljše tekmovalce čakajo nagrade. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Nadomestni datum: 10. junij.