Vipavska dolina
december 2023
p t s č p s n
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Banner top doživetja v Vipavski dolini

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Ostalo

Božički na motorjih

Namen dogodka je popestritev decembrskega dogajanja v Novi Gorici in okolici, s katerim želijo polepšati dan otrokom ter predvsem našim malih prijateljem oddelka Invalidne mladine iz Stare Gore.

Potek dogodka:
– zbiranje motoristov bo potekalo med 10.00 in 11.00 pred Oštarijo Branik,
– ob 11.00 odhod. Vožnja mimo otroških vrtcev v: Dornberku, Prvačini, Vogrskem, Bukovici, Biljah, Vrtojbi, Šempetru, Novi Gorici in Solkanu, ob 13.00 je predviden obisk Mercatorjevega centra v Kromberku, vožnja skozenj ter zbiranje daril,
– kratek postanek na Radiu Robin,
– vožnja skozi Novo Gorico, mimo Rožne Doline v oddelek Invalidne mladine v Stari Gori. 

Predviden potek vožnje skozi Novo Gorico med 12.10 in 12.45: po Gregorčičevi ulici mimo Doma upokojencev in Centralnega vrtca. Po Delpinovi in nato po Vojkovi ter Ulici Milojke Štrukelj mimo vrtca v Solkanu. Nato se vrnejo v Novo Gorico po Prvomajski ulici, nadaljujejo po Cankarjevi ulici mimo Cicibana in Kurirčka, nato po Delpinovi ulici, kjer zavijejo na Erjavčevo ulico, nato na Kidričevo ulico mimo Mestne občine, Nove KBM in Perle in pot nadaljujejo v Kromberk.

Zgodovina Božičkov na motorjih
Zamisel za Božičke na motorjih se je porodila pred sedemnajstimi leti. Člani takratnega Motokluba Rihemberk so se na pobudo Erika Breščaka preoblekli v Božičke, zbrali darila in vse skupaj odpeljali v Oddelek za invalidno mladino Stara Gora, ki deluje v okviru Splošne bolnišnice Franca Derganca, Šempeter pri Gorici. V omenjeni bolnišnici se zdravijo in rehabilitirajo predvsem otroci z motnjami v gibanju ter drugimi kombiniranimi motnjami v razvoju.

Odziv otrok in osebja bolnišnice je bil tako pozitiven, da je nemudoma padla odločitev, da dogodek postane tradicionalen, k sodelovanju pa se povabi tudi druge slovenske in italijanske motoriste, ki se dogodka množično udeležujejo vsa leta.