Izobraževanje
HACCP za rastlinska živila
Ljudska univerza Ajdovščina vas vabi na predavanje o HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) in smernicah dobrih higienskih navad, ki so temeljne za pridelovalce in predelovalce sadja ter zelišč. Na predavanju boste obravnavali, kako uporabiti HACCP načela in slediti zakonskim zahtevam, da zagotovite varnost in kakovost vaših proizvodov.
Vsebina:
– HACCP načela: Kaj je HACCP in zakaj je pomembno za prehrambno industrijo.
– Dobre higienske prakse: Kako vzpostaviti in vzdrževati čisto in varno delovno okolje.
– Spremljanje, preverjanje in potrjevanje: Kako nadzirati in potrditi, da naše vsakodnevno delo izpolnjuje zakonske zahteve.
– Sledljivost in odpoklic izdelka: Kako slediti poti proizvoda od začetka do končnega uporabnika ter kako izvesti odpoklic izdelka, če je to potrebno.
– Primeri HACCP načrtov: Praktični primeri izdelanih HACCP načrtov za različne panoge.
– Priprava na uvedbo HACCP sistema: Kako začeti z izvajanjem HACCP na svoji kmetiji.
Predavanje bo izjemna priložnost za pridobitev pomembnega znanja o zagotavljanju varnosti in kakovosti vaših izdelkov, ne glede na to, ali ste že pridelovalec ali predelovalec sadja in zelišč ali pa se pripravljate na to področje.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v Učnem centru Brje, kjer bomo skupaj pridobili znanje in veščine, ki vam bodo pomagali uvesti in izvajati učinkovit HACCP sistem.