Vipavska dolina
november 2023
p t s č p s n
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Vinski hrami Vipavske doline med martinom in božičem: 23. Odprti hrami na Slapu

Slapenski hrami bodo letos odprli svoja vrata 24. in 25. novembra in to že 23. zapovrstjo. To je dogodek, ki združuje ljubitelje vina in dobre hrane v idiličnem podeželskem okolju Vipavske doline. Vrata svojih vinskih kleti bo odprlo kar osem vinarjev iz vasi Slap, vsak od njih pa bo ponudil edinstven vpogled v svoj vinski svet. Poleg odlične kapljice bodo na voljo tudi domače dobrote v obliki prigrizkov. Vsak vinar s svojo gurmansko zgodbo.  

Hrame bodo odprli:
– Petrič – vina s tradicijo
– Vina Pregeljc
– Hiša vin Rondič
– Kmetija Trošt
– Vina Žorž 1696
– Vino Marc
– Rouna – kozarec vipavske svežine
– Vina Na Hribu  

PROGRAM PRIREDITVE
Ob prihodu na prizorišče dogodka vas bomo pogostili z domačim pečenim pršutom v testu, vsi obiskovalci prejmete kozarec, ki bo služil kot vstopnica v vinsko pustolovščino. Kozarec bo opremljen s priročno nosilno vrečko, ki bo omogočila, da ga enostavno nosite s seboj in okušate različna vina brez težav. S kozarcem boste imeli vstop za degustacijo vina po vseh kleteh. Kozarec in vrečka vam ostaneta za spomin. Po prigrizku vas bomo napotili do prve vstopne kleti. Od tu naprej se samostojno sprehajate od kleti do kleti. Brez skrbi, da se ne boste izgubili, smo za vas pripravili zemljevid, kjer so označene vse točke prireditve. Najdete ga na: hwww.vipava-gourmet.si/odprti-hrami-zemljevid. Vsak vinar vam bo ponudil do pet različnih vzorcev vina, poleg pa postregel dobrote, ki jih bodo pripravile domače kuharice po receptih svojih babic, postrežene na sodoben način.  

KAJ DOBITE ZA CENO VSTOPNICE
V ceno vstopnice je všteta degustacija vin in hrane pri vseh osmih vinarjih. Stane 40 € v predprodaji in 45 € na dan dogodka. Svetujemo vam, da vstopnico kupite vnaprej, saj je število vstopnic omejeno, in sicer 500 vstopnic za vsak dan dogodka. Te lahko kupite na povezavi www.vipava-gourmet.si/odprti-hrami.
Plačate jih lahko s karticami ali z nakazilom na naš TRR.  

NAKUP VSTOPNIC
Na povezavi www.vipava-gourmet.si/odprti-hrami
Za skupine, večje od 10 oseb, in skupine, ki bodo na dogodek prišle s svojim organiziranim prevozom (kombi ali avtobus): te skupine vstopnice kupijo preko elektronskega naslova .

DODATNA PONUDBA:

PREVOZ NA DOGODEK
Tudi letos je zagotovljen avtobusni prevoz s parkirišča na Dolgem Mostu v Ljubljani (odhod 24. in 25. 11. 2023 ob 15.15) na Slap in nazaj na Dolgi Most (s Slapa 10 minut čez polnoč). Doplačilo za prevoz iz Ljubljane znaša 20 €.
Vozovnice za avtobusni prevoz prav tako kupite na zgornjem e-naslovu. Nakup je možen v primeru nakupa skupaj z vstopnico na dogodek.
Zbiramo prijave za prevoz iz Maribora via Celje do Slapa in nazaj ter iz Škofje Loke via Kranj, Šenčur, Mengeš, Trzin in Črnuče do Slapa. Prevoz bomo izvedli v primeru dovolj velikega povpraševanja (minimalno za mali avtobus). Potrebe po prevozu prosimo pošljite na .  

POMEMBNO
V primeru višje sile, ki ne bi dovoljevala izvedbe prireditve oziroma v primeru odpovedi prireditve zaradi druge višje sile, bomo plačane vstopnice povrnili brez dodatnih stroškov ali pa po vaši želji prenesli v naslednje leto. Dogodek sofinancirata Občina Vipava in Zavod za turizem TRG Vipava.