Vipavska dolina
november 2023
p t s č p s n
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Festival Hiše mladih

Stičišče najrazličnejših dogodkov, ki jih za širšo javnost pripravljajo prav vse organizacije, ki delujejo pod streho Hiše mladih! Za vas so tu koncerti, stand-upi, literarni večeri, delavnice za otroke in mladostnike, ustvarjalna srečanja, razstave, strokovni posveti ... Vse to združeno pod eno streho.

Torek, 21. 11., 8.00–11.30, sejna soba P8: strokovni posvet AGRESIVNO IZBEREM NENASILJE: Posvet je namenjen vsem svetovalnim delavcem, ravnateljem in ostalim zainteresiranim strokovnim delavcem, ki delajo z otroki in mladimi. Na posvetu bo o agresivnosti, rezilientnosti in nasilju med mladimi spregovorila strokovnjakinja Darja Barborič Vesel, mag. soc. ped., iz Inštituta za sodobno družino (Familylab). O nasilju na domačih tleh bosta spregovorila tudi gosta posveta, vodja policijskega okoliša in socialna delavka, ki bosta z nami delila pomembna spoznanja o stanju med mladostniki iz lokalnega okolja.

Torek, 21. 11., 18.00, dvorana Hiše mladih: MDPM Ajdovščina zaključuje umetniški natečaj JAZ IN MOJ PRIJATELJ, ki je nastal ob 70. jubileju delovanja društva, s podelitvijo priznanj vsem mladim umetnikom.

Torek, 21. 11., 18.00, sejna soba P8: Mladinski svet Ajdovščina vabi mlade na delavnico FINANČNA PISMENOST, na kateri se boste mladi spoznali z veščinami priprave varčevalnih načrtov ter kaj več spoznali o naložbenih priložnostih, upravljanju z osebnimi financami in podobno. Omenjena znanja so pomembna pri doseganju posameznikove finančne neodvisnosti in predstavljajo nujno znanje za vse.

Sreda, 22.11., 9.00–12.00, bar Hiša mladih (za dijake SŠ Veno Pilon): Mladinski svet Ajdovščina pripravlja za dijake ajdovske srednje šole delavnico (PO)DELIM – DOBIM. MSA bo gostil dijake, ki bodo raziskovali in ustvarjali na temo prostovoljstva. To tematiko bodo spoznavali skozi deljenje resničnih zgodb prostovoljcev, preko interaktivnih dejavnosti in igre. Poleg tega bodo spoznali tudi osnove delovanja lokalne samouprave in možnosti prostovoljnega sodelovanja.

Sreda, 22. 11., 19.00, sejna soba P8: literarni navdušenci, nekaj po vašem okusu – preživite večer v družbi BORISA KOBALA IN DAVORINA LENKA, ki bosta predstavila (avto)biografsko uspešnico 100 km. Lenko o knjigi: »In tudi zato se strinjam z Borisom, ki nekje v knjigi pravi, da včasih komedija (ali satira) useka huje in močneje kot tragedija. 100 km je vsekakor knjiga, kakršne nikdar nisem pričakoval v svojem opusu – in hkrati (ali pa ravno zato) knjiga, ki me je vzpodbudila k razmišljanju o temah, ki se jih sam verjetno ne bi nikdar lotil.« Z avtorjema knjižne uspešnice se bo pogovarjal Andraž Gombač.

Četrtek, 23. 11., 17.00, sejna soba P8: vse mlade (13+), ki bi želeli sooblikovati mladinsko sceno v Ajdovščini in okolici, vabimo na že tradicionalno mesečno IZMENJEVALNICO IDEJ. Naša mladinska delavka bo z veseljem prisluhnila vašim idejam ali vam pomagala do uresničitve vašega projekta. Da bomo poleg naših možgančkov zaposlili tudi roke, bomo obenem oblikovali tudi naš zadnji dekorativni izdelek, ki nastaja v okviru projekta ParticipARTorna umetnost.  

Četrtek, 23. 11., 18.00, galerija Hiše mladih: odprtje FOTOGRAFSKE RAZSTAVE Nika Velikonje in Tadeja Cerkvenika, študenta Višje strokovne šole v Sežani, smer Fotografija. Navdušenca nad fotografijo se predstavita na skupni fotografski razstavi, v galeriji našega mladinskega kulturnega centra, ki bo na voljo za ogled do 14. decembra.

Četrtek, 23. 11., 20.00, dvorana: komedija se zopet vrača na deske našega odra. Pripravite se na intenzivni trening trebušnih in smejalnih mišic z Lucijo Ćirović! LUCIJA ĆIROVIĆ IN NAMIŠLJENI PRIJATELJI je ventrilokvistična stand-up komedija, v kateri Lucija s pomočjo različnih lutk in stand-up komedije na zabaven način predstavi sebe in svoje namišljene prijatelje ter njihov pogled na svet in življenje. Ventrilokvizem ali trebuhogovstvo je tehnika govorjenja brez premikanja ustnic, s katero se ustvarja iluzijo, da glas prihaja od druge osebe, v tem primeru lutke. Vstopnina 10 €, za mlade 15-30 let pa 5 €.

Petek, 24. 11., 9.00–10.30, sejna soba P8: Inštitut za mladinsko politiko v okviru programa Mladost na burji vabi vse umetniške duše na ustvarjalno delavnico izdelovanja prazničnih voščilnic za starejše v okviru akcije Mala pozornost  za veliko veselje. Prepustite se prvim prazničnim mislim in ustvarite nekaj nekaj tako lepega, da bo pričaralo nasmehe na obraze starejših.

Petek, 24. 11., 20.00, bar Hiša mladih: zaplešite z nami! Petkov večer bo namenjen vsem tistim, ki se navdušujete nad plesom. Skupaj z večkratnim svetovnim plesnim prvakom Mišo Cigojem se bomo prepustili plesnim ritmom in zamigali svoje boke ob glasbeni spremljavi.

Sobota, 25. 11., 19.00, prostori KAŠ-a: ste pripravljeni na večer zabavnega preizkušanja znanja in prijateljske tekmovalnosti v Hiši Mladih? KAŠ prireja ultimativno izkušnjo PUBQUIZA, ki je ne smete zamuditi. Prijave so brezplačne in obvezne prek obrazca (https://forms.gle/6KGAzVGMFEftGNSJ6). 

Sobota, 25. 11., 21.00, bar hiša mladih: doživite VEČER HOUSE & TECHOUSE GLASBE, kjer se bodo gostujoči in domači glasbeni virtuozi prepletali za mešalko. Naši izjemni izvajalci: Anyel, Brose, Ramzes in Tilko vas bodo popeljali v ritme elektronskih tonov. Obetajo se vam noro vzdušje, odlično ozvočenje in nepozabna glasba, ki je ne smete zamuditi! Vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 25. novembra 2023, v Palah nad Ajdovščino, v baru Hiša mladih.

Spremljevalne aktivnosti, ki potekajo tekom celotnega festivala:

  • Geocaching – iskanje QR kod ajdovskih mladinskih organizacij. Pridruži se – več informacij na spletni strani MDPM Ajdovščina
  • Second hand bazar – pridi, izmenjaj in domov odnesi nov kos zimske garderobe v naši izmenjevalnici oblačil.
  • Escape room – Reši slona: PUM-O vas vabi na zanimivo doživetje v escape roomu, kjer se boste soočili s skrivnostjo "Reševanja slona". Pridružite se nam in razkrijte skrite namige ter ugotovite ali imate, kar je potrebno, da rešite to uganko. Obvezne prijave na tel. 051 419 119 ali na .