Vipavska dolina
september 2023
p t s č p s n
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Zabava

Festival piva Pivomanija

Pridružite se nam na praznovanju obletnice – 10 let Pivomanije & Pivovarne Pelicon! Skozi leta se je Pivomanija razvila v legendarno druženje pivskih navdušencev in komaj čakamo, da izpeljemo najbolj noro praznovanje doslej.

Ne glede na to, ali si izkušen poznavalec piva ali šele začenjaš raziskovati svet kraft pivovarstva, je Pivomanija dogodek, ki ga ne smeš zamuditi. Pridružite se nam na praznovanju desetletja piva, prijateljstva in nepozabnih trenutkov.

Ljubitelji odličnega slovenskega piva bodo na Pivomaniji lahko poskusili več kot 20 različnih zvarkov Pivovarne Pelicon, ki bodo vključevali njihove klasike in posebne polnitve, od bogatih stoutov do hmeljnih IPA-jev, osvežujočih lagerjev in  kislega piva. Matej Pelicon kot glavni pivovar bo za dogodek zvaril tudi nekaj posebnih, deseti obletnici posvečenih piv, ki bodo na voljo izključno na Pivomaniji. Na dogodek bosta z Anito povabila tudi izbrane domače pivovarje (home brewers) kot hommage skromnim začetkom danes mednarodno priznane Pivovarne Pelicon.

Na Pivomaniji se bodo ljubitelji lahko posvetili tudi spajanju piva in neverjetnih sirov butične sirarne Golden Ring s Sinjega vrha nad Ajdovščino, ki pokuševalca pustijo brez besed. Nekaj eksperimentov iz svojega »laboratorija« bo prinesla tudi destilarna Bratinov, večjo lakoto pa bodo pivomani lahko ukrotili z odličnimi picami Frik Bistroja in legendarnimi Out Of China dogi iz vinskega bara in restavracije Faladur. Za vizualno podporo bo skrbel VJ Cute Agression (Beam Team), za glasbeno pa saksofonist Mitja Marion in DJ Vehy.

Vstopnice so že na voljo! Izkupiček od prodaje vstopnic, ki so na voljo na spletni strani Pivovarne Pelicon, bodo v celoti namenili humanitarnemu društvu ADRA Slovenija za pomoč prizadetim v poplavah.