Vipavska dolina
april 2023
p t s č p s n
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Muzejski torkov večer s slikarjema Robertom in Davidom Faganelom

Tokratni cikel muzejskih torkovih večerov bomo sklenili z avtorjema občasne razstave na Gradu Kromberk, očetom Robertom in sinom Davidom Faganelom, ki se letos predstavljata s skupno veliko pregledno razstavo na štirih lokacijah. Goriški muzej, kjer je prvič razstavljena donacija Roberta Faganela, je tako del čezmejnega umetniškega projekta.

Na razstavi, ki zaobjema skoraj pet desetletij ustvarjanja Roberta Faganela, so ob donaciji na ogled tudi dela iz umetnikove osebne zbirke. Predstavljeni so ciklusi, ki jih je ustvaril po potovanjih v Afriko, Ameriko, Indijo, na Havaje in številne slovenske kraje. Razstavljena so tudi dela malega formata v akvarelni tehniki.

Izbor slik in risb Davida Faganela prikazuje dve osrednji temi njegovega ustvarjanja, naravo in arhitekturo. Predstavljeni so znani francoski motivi, predvsem modre pariške strehe s poudarkom na arhitekturi in ciklus Lanzarote, kjer pride do izraza divja moč narave.

Očeta in sina povezuje ista strast – sta strastna občudovalca narave in izrazita kolorista. »Ne zgodi se pogosto, da bi oče in sin sledila istim notranjim vzgibom in jih tudi prevedla v vidno govorico,« je zapisala likovna kritičarka Verena Koršič Zorn.

Vabljeni, da se pridružite na Gradu Kromberk 25. aprila ob 19. uri, ko nas bosta avtorja razstave Tecum popeljala med platni od Havajev do Krasa …