Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Kultura

Razstava fotografij priznanih športnih fotografov

Vabljeni na ogled razstave priznanih športnih fotografov, Jureta Makovca, Alena Milavca in Uroša Modlica. Fotografije so izjemne! Čaka nas tudi dražba fotografij ... več o dražbi naknadno. Vabljeni, na ogled do 25. marca. Galerija je na ogled tudi ob sobotah in nedeljah od 8.00 do 13.00, med tednom do 22.00.

Jure Makovec, si je nedolgo nazaj za svoje prebivališče izbral Ajdovščino, sicer pa poznan in priznan fotograf, čigar dela lahko najdete v številnih slovenskih in tujih medijih. Mnogokrat tudi s športno tematiko, predvsem so navdušujoči njegovi posnetki dirk Formule 1 ali pa s tekmovanj v zimskih športih, ki potekajo v Sloveniji.

Alen Milavec (Alen Milavec Photography), mladenič iz Podkraja je v zadnjih letih s svojo fotografijo postal prepoznaven po celotni zemeljski obli po zaslugi odličnega sodelovanja s Tadejem Pogačarjem, dvakratnim zmagovalcem francoskega Toura. A kolesarstvo še zdaleč ni njegov edini motiv. Poleg izjemnih krajinskih fotografij, njegov opus zapolnjujejo tudi številni ostali športni utrinki.

Uroš Modlic (foto Modlic), ki prihaja iz Ljubljane, je verjetno najprepoznavnejše slovensko fotografsko ime v svetu reli dirk. Vse bolj pa je njegovo izostreno oko cenjeno tudi v tujini, zato je v zadnjem času stalni gost relijev za svetovno prvenstvo. Svoje fotografije pripravlja tako za domače kot tudi tuje naročnike, ki so v njegovih posnetkih prepoznali nadpovprečno kakovost.

V Galerija Hiša Mladih bo vsak izmed treh fotografov razstavil pet svoji fotografij, skupaj se boste obiskovalci lahko naužili 15 izjemnih športnih utrinkov.