Okusi medkulturnosti
11.00–14.00 Food blogging delavnica z Matejo Delakorda
Mateja Delakorda je kulinarična novinarka, urednica in razvijalka receptov za domačo uporabo. Na to pot jo je zaneslo, ko je pred leti začela pisati svoj blog. Pozneje je nastala še revija, zdaj pa je urednica Delovega portala Odprta kuhinja. Sodelovala je v številnih kulinaričnih zgodbah, kmalu pa bo pri Mladinski knjigi izšla še njena knjiga o nedeljskih sladicah. Mateja nam bo v prvem delu dogodka predstavila svojo zgodbo, razložila nam bo, kaj jo je popeljalo do tega, da opravlja sanjsko službo, pri kateri združuje novinarsko izobrazbo in ljubezen do kulinarike. Druga dva dela pa bosta bolj izobraževalne narave. Vas zanima, kako se razvije recept? Od ideje, testiranja, fotografiranja ali snemanja in nazadnje še pravilne predstavitve, ki občinstvu najbolj tekne. Tretji del bo namenjen pisanju za splet. Kako recept ali kulinarični tekst nasloviti, da bo dosegel širšo množico? Kako ga napisati in opremiti, da je SEO optimiziran in tako doseže več ljudi? Prijave: https://pinaforms.typeform.com/to/taX9r35o
14.30–15.30 Medkulturnost in mi: okrogla miza na temo spodbujanja medkulturnosti in spoznavanja dobrih zgodb na področju kulture in gastronomije
Predstavili bomo učinke projekta Okusi medkulturnosti in skupaj z gosti premišljali, kako z gastronomskimi in kulturnimi praksami prispevati k boljši ponudbi in promociji kulturno-gastronomsko-turističnih produktov. Z nami bodo mag. Miha Bratec (UP FTŠ Turistica), Amela Talić (udeleženka usposabljanja Okusi medkulturnosti) in Jadranka Beti (strokovna sodelavka PiNE), moderira dr. Mojca Stubelj Ars (vodja Xcentra Nova Gorica).
15.30–17.00 Druženje ob pogostitvi, akustična glasba v živo z jazz duom Decade
Dogodek je popolnoma brezplačen. Organizirajo ga v sklopu projekta Okusi medkulturnosti, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.