Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Šport

XSlovenia: Hike & Fly Challenge 2022

XSlovenia je tekmovanje, ki poteka po območju Republike Slovenije in pri katerem se lahko zgolj peš ali z jadralnim padalom poskuša čim hitreje (preko vmesnih obratnih in kontrolnih točk) priti od začetka do cilja dirke. Tekmovanje je zaradi razmeroma kratke trase (taska) ter nižjih slovenskih gora namenjeno tako izkušenim hodi-leti (Hike & Fly) tekmovalcem, kot tudi pilotom, ki s tovrstnimi tekmovanji še nimajo veliko izkušenj in bi se vseeno radi preizkusili v tej zanimivi Hike & Fly avanturi in ob enem tudi državnem prvenstvu Slovenije.

Trasa
Nalogo sestavlja 7 točk.
Prva, kjer se tekmovanje tudi začne, je na Lavričevem trgu v Ajdovščini.
Druga točka je na Trgu Edvarda Rusjana v centru Nove Gorice, kjer se mora vsak tekmovalec podpisati na podpisno tablo. Enako je potrebno storiti tudi na tretji točki, ki je v središču Kobarida.
Četrta točka se nahaja na vrhu vzletišča Gače nad Bledom, kjer se je zopet potrebno podpisati na podpisno tablo. Predzadnja točka je vzetišče Gozd z radijem 1 km in je edina od obratnih točk naloge, ki se ni potrebno podpisati ter jo lahko tudi preletite.
Zadnja točka je Slovenski planinski muzej v Mojstrani. Točka ima radij 1 km. Ob prvem zabeleženem dotiku tega območja se bo čas prenehal šteti, za uspešno dokončanje dirke pa se morate zopet podpisati na podpisno tablo v cilju, ki bo ob Slovenskem planinskem muzeju.

Organizator tekmovanja je DJP Kovk Ajdovščina, ki sodeluje z lokalnimi padalskimi klubi z območij kontrolnih točk ter z Občino Kranjska Gora, ki je obenem organizator podelitve nagrad ter zaključne prireditve.