Vipavska dolina
september 2022
p t s č p s n
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Ostalo

ODPOVEDANO: Obrazi slovenskih pokrajin: Peter Podgornik

V splošnih knjižnicah Goriškega območja začenjajo s projektom Obrazi slovenskih pokrajin – sklop pogovorov z izbranimi gosti, znanimi Primorci. 
Navdih za sklop pogovorov je spletna stran Obrazi slovenskih pokrajin. To je spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu. Vanj so združene biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si., Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si.

Mesto v leksikonu so našle pomembne osebnosti, ki so s svojim življenjem in delom zaznamovale razvoj posameznih pokrajin ali občin v preteklosti in sedanjosti ter so tako soustvarjale njihovo podobo. 

Projekt, sklop pogovorov, je zagnala Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju s knjižnicami Gorenjskega območja. 
Kdo so obrazi slovenskih pokrajin? Kako so odraščali, kako živijo in kakšne so njihove želje za prihodnost? Z izbranimi gosti, ki so se v družbi uveljavili s svojim delom, karizmo in avtoriteto na svojem področju, se bodo pogovarjali gostitelji v knjižnicah Goriškega območja, ki sodelujejo v projektu: Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Mestna knjižnica in čitalnica Idrija. Pogovorom boste lahko prisluhnili v knjižnici gostiteljici in kasneje na YouTube kanalih knjižnic. 

Nov projekt bodo uvedli s pogovorom z alpinistom Petrom Podgornikom. Z gostom se bo pogovarjala Daša Medvešček (Goriška knjižnica).

Prireditev ob prazniku Mestne občine Nove Gorica.