Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Filmski teden Evrope v Ajdovščini

Občina Ajdovšina tudi letos sodeluje v projektu Filmski teden Evrope.

Ob 18.00 vabljeni v Dvorano prve slovenske vlade na ogled družinskega filma Čarobno potovanje na Luno. Film je sinhroniziran. Ogled filma je brezplačen.

Animirani družinski film temelji na podlagi ene najbolj priljubljenih nemških knjig za otroke do danes z naslovom Peterchens Mondfahrt. Film, v bistvu nemška različica Petra Pana, pripoveduje zgodbo malega Petra, ki se skupaj z majskim hroščem, gospodom Zoomzemanom in Peščarjem podajo na čarobno potovanje, da bi rešili Petrovo sestrico pred zlobnim Mesecem.

Ob 21.30 vabljeni na Lavričev trg na ogled filma Najbolj grozen človek na svetu. Film je iz predlaganega nabora kakovostne evropske filmske produkcije izbrala domača poznavalka filma Mirjam Kalin.  

Portret mladenke v dvanajstih poglavjih, s prologom in epilogom – film Joachima Trierja (Oslo, 31. avgusta) je očarljiva, igriva in duhovita drama o ljubezni v našem času ter o tem, kako lahko imaš v življenju vse, pa se še vedno počutiš kot največja zguba na svetu. 

Festivali, nagrade: Cannes (nagrada za najboljšo igralko); Karlovi Vari; Toronto; Busan; London; Viennale; Liffe; Filmski festival bratov Manaki (srebrna kamera 300); norveški kandidat za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.