Izobraževanje
Praktična učna delavnica: Sušenje sadja, ki dozori v poletnih mesecih
Poletje je čas, ko nas narava obdari z nešteto sadnimi darovi, ki nam gredo zlahka v slast. Vsi, ki bi se radi naučili predelovanja sadja, pa vabljeni v Učni center na Brje, kjer bodo v juliju in avgustu potekala predavanja in delavnice na temo predelave sadja.
Sušenje je eden najstarejših načinov konzerviranja sadja. Nekdaj so z njim podaljševali obstojnost plodov, zdaj v času hladilnic pa se je vloga sušenega sadja v naših jedilnikih spremenila: radi si ga privoščimo kot posladek ali kot sestavni del zdravih obrokov. Če bi radi izvedeli več o sušenju tega priljubljenega sadja ste vabljeni v:
Četrtek, 7. julija in 11. julija ob 17.00 in v Učni center Brje na delavnico na temo sušenja marelic, fig, češenj, sliv, …
Predavanje in delavnico bo vodila Vera Kodrič – praktik, ki ima bogate, več kot petnajstletne izkušnje, s sušenjem različnega sadja.