Mesec krasnih špargljev
V obdobju zorenja divjih in gojenih špargljev so se gostinci Miren Krasa: Gostilna Bric, Gostilna Makorič, Gostilna Kogoj, Gostilna Štirna in Domačija Mirko s svojimi trajnostnimi kulinaričnimi predstavami pod znamko Krasna kuhnja podali na čarobno potovanje, na katerem nam bodo skupaj z Okrepčevalnico Cerje, Ošterijo Žogica, Ošterijo Branik, Majerijo, Gostilno Winkler in Gostilno Koršič nekje do sredine junija, oziroma dokler bodo njive na Vrtu Goriške ob Vipavi in ob Soči ponujale dovolj bogato bero teh zdravilnih spomladanskih povrtnin, v svojih lokalih ponujali kreativne in zdrave krožnike.
Uporabnost čudovitih divjih in gojenih špargljev seže daleč preko kuhinje in mize. Vse pogosteje se izpostavlja njihova učinkovitost na področju nege telesa.
Urška Merljak (Intiniti čuječnost), Erika Brajnik (Saeka), Nataša Kodermac (Natalis), Maja Živec (Lepotilnica Maja), Tea Berginc (Spa&Beauty Tea) in Magda Rogelja (Zeliščna kmetija Rogelja), bodo vse od sredine junija z nami delile recepte za zdravo življenje in različne detoks terapije v kombinaciji s šparglji, s katerim pomlajujemo telo in poživljamo duha.