Izobraževanje
Pripovedovanje zgodb o polenti in frtalji: Teden vseživljenjskega učenja 2021
V času pandemije smo se zavedli pomena domače samooskrbe. Ob tem se lahko ozremo tudi v nesnovno kulturno dediščino prehrane, ki je bila na videz skromna, polenta in frtalja, a sta v primerjavi z današnjimi pridelki imeli v preteklosti več hranilnih moči. Morebiti ne le zaradi tedaj bolj zdrave zemlje, ampak tudi zato, ker so jih pripravljale gospodinje na živem ognju in iz skromnosti, preprostosti z ljubeznijo in hvaležnostjo, da so imele otrokom in družini dati vsaj to. Pripovedovanje zgodbe vse prepogosto povezujemo zgolj z razvijanjem domišljije, kar je ključno orodje za razvoj jezika in ustvarjalnost otroka, redko pa slišimo, kako zelo pomemben je pri tem tudi naš glas. Zven našega glasu. Obstaja način, da mu odstremo nove kvalitete.
Zgodbe bodo pripovedovali udeleženci delavnice z Ljobo Jenče.