Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Jogijsko-glasbeni večer

Večerne ure niso namenjene aktivnim športnim dejavnostim. Takrat se naše celotno telo pripravlja na počitek. Naredite ta petek nekaj koristnega, prijetnega in sproščujočega zase in se nam pridružite.

Kaj pričakovati? Klasična joga se osredotoča predvsem na aktivne in pogosto energetsko zelo močne asane. Ker je teden sodobnega človeka že precej naporen, hiter, stresen, je jin joga, ki ponuja priložnost uživati v sproščujoči, obnavljajoči in prizemljitveni praksi pravi odgovor. Ponuja namreč izredno veliko koristi za telo, um in dušo.

V jin jogi izvajamo položaje predvsem sede ali leže na tleh. Telo si podpiramo z blazinami in jogijskimi pripomočki, kar dovoljuje telesu, da se zares sprosti. In takrat v jin jogi nastopi njena glavna poanta, v položaju dosežemo mirnost in dostopamo do globokih vezivnih tkiv in fascije. Predvsem zajemamo kolke, križnice in hrbtenice, ki večini predstavljajo največje težave. Daljši čas v jin joga položajih je za zahodnega človeka včasih težak, ker smo navajeni početi vse hitro, brez pavze. Ravno nasprotnega nas uči jin joga . Kako v položaju, v katerem ostajamo malce več časa zaobjeti trenutek in sprejeti trenutno situacijo takšno, kakršna je, opazovati dih in dovoliti mislim, da se pojavijo. Jin jogo izvajamo v tišini ali ob spremljavi nežne, mirne glasbe.

Jogo v naravi bo podprl glasbeni vložek akademske violinistke Amande Vidic. Prakso joge vodi Ana Bačar, certificirana učiteljica Hatha joge.  Oblačila naj bodo udobna. S seboj prinesite steklenico vode, jogijsko blazino, dekico in manjši vzglavnik. 
Izmenjava: 12 €.

Za vse, ki se dogodka ne morete fizično udeležiti, bo urejen spletni prenos v živo, na katerega se je prav tako potrebno prijaviti. Ob prijavi prejmete povezavo.