Vipavska dolina
junij 2021
p t s č p s n
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Pilonov počitniški kovček: poletne počitniške delavnice za osnovnošolce

V prvih dveh počitniških tednih bodo otroci v prijetno hladnih prostorih Pilonove galerije ter v njeni neposredni okolici ustvarjalno počitnikovali:

Ponedeljek, 28. junij
Zeleno, zeleno
Med razstavljenimi deli na občasni razstavi Lojzeta Spazzapana bodo poiskali tista, ki jih bodo priklicala z naravo. Zunaj bodo videno pokrajino naslikali z akvarelnimi barvami, nato pa se v senci poletnih dreves šli talne igre.  
 
Torek, 29. junij
Zvijamo, navijamo, pregibamo …
Tokratni izziv jim bo prav posebna tehnika kiparjenja. Iz žice bodo oblikovali žival, ki jo na umetnikovih razstavljenih slikah in risbah pogosto opazimo – konja. Žičnate skulpture bodo nato pritrdili na vnaprej izdelane podstavke, doma pa svojemu izdelku posvetili posebno mesto.
 
Sreda, 30. junij
Črnobelo, monokromno …
Sredina delavnica bo v znamenju glasbe. V tehniki lavirane risbe s tušem, ki jo je v svojih risbah uporabil umetnik Lojze Spazzapan, bodo upodobili svoje videnje glasbenice/ka. Na prostem bodo z belo kredo zarisali še glasbene instrumente, ki jih poznajo ali igrajo.  
 
Četrtek, 1. julij
Morska preproga
Na četrtkovi delavnici se bodo spraševali o tem, kaj jim pomeni morje in kakšne (ob)morske dogodivščine so že doživeli. Na razstavljenih slikah bodo poiskali motiv ribičev in marine, svoja razmišljanja o morju pa z barvo prenesli na podlago iz tekstila. Iz nastalih slik bodo nato sešili svojstveno morsko preprogo.
 
Petek, 2. julij
Igramo se – vesolje
Navdih za ustvarjanje bodo na petkovi delavnici poiskali kar v vesolju. Iz kiparske mase bodo izoblikovali sonce ter planete našega osončja, jih pobarvali ter si izdelali čisto pravi solarni sistem.
 
Cena sklopa 5 delavnic: 22 €
Cena posamične delavnice: 5 €
V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo. Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej. Program delavnic posameznega dne bomo prilagodili vremenskim razmeram.
 
Prijave sprejemajo do četrtka, 24. junija 2020, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, Prešernova 3, ali na e-mail naslovu , lahko pa nas tudi pokličete na 05 368 91 77.