Predavanje: Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatov
Poleg dediščine žganjekuhe naših prednikov sta sodobno znanje in oprema nepogrešljiv ključ do kakovosti žganih pijač. Na predavanju boste spoznali tradicionalne žgane pijače, sodobne trende proizvodnje sadnih in vinskih destilatov ter postopke za pripravo dobre žgane pijače. Seznanili se boste tudi z osnovnimi zakonodajnimi pogoji za izvajanje dejavnosti žganjekuhe.
Vabljeni predvsem sadjarji, vinogradniki, vinarji in ljubitelji žganjekuhe.
Predavala bo Milena Štolfa, univ. dipl. inž. agr.
Po predavanju bo sledil pogovor s predstavniki Občine Ajdovščina o ureditvi namenskega prostora z opremo za pripravo sadnih in vinskih destilatov v prostorih Učnega centra Brje.
Prijave: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDpco8EJE_BBzri4QM24QPQkzPcFEqbb4u6fGuPrKCExSnLw/viewform
Predavanje bo izvedeno v okviru projekta Okrivanje tipičnosti vin in jabolčnih vin/Uncorking wine & cider typicality. Več o projektu na winecider.net.