Vipavska dolina
oktober 2021
p t s č p s n
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Jesenske serenade: Kroki svatbe

Vabljeni na tretji koncert iz niza letošnjih Jesenskih serenad, v grajski kleti bodo nastopile glasbenice in glasbeniki:
Irena Rovtar, flavta
Mojca Menoni Sikur, violina
Gea Panter Volfand, viola
Martin Sikur, violončelo. 

Izvajali bodo operne točke iz Figarove svatbe, koncert bo z odlomki iz libreta opere dopolnil dramski igralec Dejan Pevčević.

Izraz komorna glasba izhaja iz italijanske besedne zveze musica da camera, kar pomeni glasba v manjšem, posvečenem prostoru, kjer prijatelji igrajo za prijatelje in ustvarjajo intimne vezi, se medsebojno spoštujejo, navdihujejo in vzpodbujajo. Torej vsak glasbenik daje in hkrati prejema. Kvartet nastopajočih je po študiju v Ljubljani iskal znanje še v tujini in na številnih mojstrskih tečajih. 
Vsi so dobitniki številnih domačih in tujih nagrad in priznanj. Nastopajo tako solistično kot tudi v različnih komornih sestavih. Irena je flavto študirala pri Karolini Šantl Zupan. Poleg igranja  v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija svoje znanje nesebično posreduje še mladim na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Mojca je vodja drugih violin v Simfoničnem orkestru RTV. Violino je študirala pri Dejanu Bravničarju, komorno igro pa pri Chia Chouju. Gea je violo študirala pri Miletu Kosiju, komorno igro pa pri članih kvarteta Carmina. V Simfoničnem orkestru RTV Slovenija vodi sekcijo viol. Martin je član Orkestra Slovenske filharmonije. Violončelo je študiral pri Cirilu Škerjancu, komorno igro pa pri Chia Chouju.