Vipavska dolina
september 2021
p t s č p s n
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Festival Invisible cities

Program:

6. in 7. september med 12:00 in17:00: Audio-guided performance “Day Zero // the resistance to come is not the first one”

“Day Zero // the resistance to come is not the first one” je cikel treh performansev s slušalkami v obdobju treh dni (*v italijanskem jeziku). Vsebina preslika občinstvo v prazen prostor tistega dne, ko so “življenja razdvojena”. Imaginarni dan katastrofe namreč, v katerem se ponovno najdemo kot sirote sistema pravil in vrednot, v prostoru praznega lista prihodnosti. Zvočna naracija brezžičnih slušalk pripelje občinstvo do tem spomina in civilne sfere, poslušnosti in vstaje, in iskanja razmerja do dediščine.

7. september ob 16.00: Okrogla miza “The Theatre outside the theatres”

Okrogla miza bo gostila pogovor med režiserji, scenaristi in producenti o premičnih vrstah performansev s pomočjo brezžičnih slušalk. Diskusija se bo odvijala v smeri različnih formatov, ki se jih bo predstavljalo v prihodnjem letu.

8. september ob 18.00: KonS delavnica: "Kakšne oblike je zvok” (Delavnica za otroke in mlade 10+)

Kako bi lahko pogledali v zvok? Kakšne oblike bi odkrili, če bi zvok spremenili v podobo?
Če bi radi izvedeli, kako lahko vidimo zvok, vabljeni, da se nam pridružite na delavnici izdelovanja ‘’sinestetičnega’’ kabla. Z izdelanim kablom bomo povezali poljubne proizvajalce zvoka (računalnik, telefon, mp3 predvajalnik… ) in ekran. Kabel deluje tako, da signale, ki običajno nosijo informacijo barvnosti in svetlosti pikslov, zamenjamo z zvočnimi signali.
S hkratnim opazovanjem nastalih podob in poslušanjem zvoka bomo lahko opazovali lastnosti zvoka, ki bi jih samo s poslušanjem težko opazili. Ob tem bomo spoznali še delovanje diod, osnove spajkanja, kako delujeta VGA in avdio kabel in še kaj!