Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Zabava

Koncert: Marko Hatlak

Z nami bo Marko Hatlak, ki velja za enega naših najboljših harmonikarjev.

Svojo glasbeno pot začel pri šestih letih v idrijski glasbeni šoli. Po Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani ga je pot vodila v Nemčijo – najprej v Weimar, nato pa še v Würzburg, kjer je podiplomski študij zaključil pri slovitem profesorju Stefanu Hussongu. Kot solist in v sodelovanju s številnimi priznanimi solisti, zasedbami in orkestri ter njihovimi dirigenti, je v 20 letih aktivnega koncertiranja na domačih in tujih odrih uspel zgraditi svojstven in razpoznaven pristop.

Za seboj ima sodelovanja s številnimi mednarodno uveljavljenimi glasbeniki in zasedbami: Stefan Milenkovich, Vlatko Stefanovski, Neil Innes in Tommy Emmanuel, Sabina Cvilak, Iztok Mlakar, Stefan Hussong, Úna Palliser, Nuška Drašček, Magnifico, Moskovska filharmonija, orkester RTV Slovenija, Cellofest, Big Band RTV SLO, Carmina Slovenica in številni drugi.

Na podlagi lastnih projektov iz različnih zvrsti (tango, klasična, sodobna in etno glasba) so nastali številni albumi. V letošnjem letu se, poleg koncertov že uveljavljenih projektov Marka Hatlaka, napoveduje nov avtorski projekt, tri praizvedbe sodobnih evropskih komponistov na koncertu v Augsburgu v Nemčiji, turneja ob 25. obletnici samostojne Slovenije, sodelovanja s Stefanom Milenkovichem, Vlatkom Stefanovskim in Iztokom Mlakarjem.

V svoji karieri je posnel 10 samostojnih plošč z repertoarjem klasične, baročne, sodobne, tango, etno in latinoameriške glasbe, ki se prepletajo tudi z vseveč avtorske glasbe.

Konec leta 2019 je kot avtor in solist v Gallusovi dvorani pod taktirko Georga Pehlivanjana in z orkestrom RTV Slovenija izvedel delo z naslovom »Živo Srebro« za harmoniko in simfonični orkester.