Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Zakladi gradu Rihemberk

Zakladi gradu Rihemberk je raziskovalni ogled za vse, ki si želite, da bi vaš ogled gradu Rihemberk postal posebna izkušnja.

Na vhodu v grad si zagotovite skrivni zemljevid gradu in se podajte na iskanje 12 zakladov gradu Rihemberk. Preko njih boste družine, posamezniki ali skupine samostojno spoznavali presenetljivo 800-letno grajsko dediščino.

Če vam uspe najti 12 predmetov in preko skrivnosti zapisanih za QR kodami razbrati zgodovino nastanka gradu Rihemberk, boste nagrajeni. Ob uspešno opravljeni nalogi boste s seboj domov vzeli zemljevid in kovanec Alberta II. Goriškega, ki si ga boste na posebnem kovaškem orodju skovali ob odhodu z gradu.

Zakladi gradu Rihemberk so zanimivi za otroke od 5 let starosti in za njihove starše. Primerni so tudi za skupine odraslih, ki bi se radi aktivneje vključili v običajen ogled gradu.

INFORMACIJE IN REZERVACIJE: rezervacije niso potrebne. Informacije vam nudijo preko telefonske številke: 051 201 910.

CENA: obiskovalci si Zaklade gradu Rihemberk ob redni vstopnini v grad lahko kupite po promocijski ceni 10 € na zemljevid, ne glede na število iskalcev, ki se bodo z zemljevidom podali v grad.