Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Prireditve za otroke

Pilonov počitniški kovček – poletne počitniške delavnice za osnovnošolce

4. julij, 10.00–13.00; Barvito omizje
Delavnica prvega dne bo barvita – najprej se bomo sprehodili med fotografijami na občasni razstavi Milomirja Kovačevića Strašnega ter med Pilonovimi slikarskimi in risarskimi deli na stalni zbirki. Na platno bomo nato s tempera barvami prenesli vzdušje izbranega kavarniškega prizora. Ustvarjanje bomo z barvnimi kredami zaokrožili na prostem z upodobitvijo našega skupnega omizja.

5. julij, 10.00–13.00; Igriva fotografija
Navdih za ustvarjanje bomo na torkovi delavnici poiskali v fotografiji. Poigrali se bomo z različnimi svetlobnimi efekti in fotografskimi triki, risali bomo z žepnimi svetilkami in še marsikaj. Svoje stvaritve pa bomo ujeli tudi v fotografski objektiv.

6. julij, 10.00–13.00; Akvarel skozi pogled
Med Pilonovimi deli bomo poiskali pokrajino, naravo in veduto. V tehniki akvarela bomo nato zunaj, v naravi poiskali kotiček in naslikali pred seboj videno, svoj pogled pa prenesli še na razglednico. V senci poletnih dreves si bomo nato privoščili talne igre.

7. julij, 10.00–13.00; Pariz, Pariz
Izziva četrtkove delavnice se bomo lotili z odstiranjem francoske prestolnice skozi razstavljene fotografije, risbe, slike in grafike. Svoje vtise in utrip mesta bomo ujeli v hitro risbo – kroki ter jih nato prenesli na grafično matrico in odtisnili na papir.

8. julij, 10.00–13.00; Kiparska domišljija
V petkovi delavnici bomo domišljali klasično kiparstvo – na posnetkih iz Louvra bomo poiskali znamenita kiparska dela velikih kiparjev. Sami pa bomo z žico oblikovali ter v umetni masi poustvarili skulpturo, ki nam jo bo narekovala naša domišljija.

Cena sklopa 5 delavnic: 25 €
Cena posamične delavnice: 6 €
V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo.
Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej.
Program delavnic posameznega dne bomo prilagodili vremenskim razmeram.

Prijave sprejemajo do četrtka, 23. junija 2022, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini ali na email naslovu , lahko pa nas tudi pokličete na 05 368 91 77.