Vipavska dolina
junij 2021
p t s č p s n
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Kultura

Glasbeni kolaž: David Mozetič kvartet

Poletje tudi letos prinaša v središče Nove Gorice niz dogodkov, ki bodo na različnih prizoriščih vsak dan do konca avgusta bogatili poletne večere. Program oblikujejo domači javni zavodi in različne lokalne nevladne organizacije s področja kulture in turizma. Obiskovalci Goriškega poletja si bodo lahko ogledali gledališke in plesne predstave ter se udeležili koncertov, literarnih dogodkov, predavanj in pogovorov. 

V Kulturnem domu Nova Gorica se poletnemu dogajanju pridružujejo tudi z glasbenim programom v obliki petih poletnih večerov z goriškimi glasbeniki.

DAVID MOZETIČ KVARTET
Projekt Towards New Horizons (Naproti novim obzorjem) je glasbeno delo napisano v obliki suite. Stavki so zasnovani kot zaključene skladbe, ki so motivično prepletene v enourno glasbeno potovanje, v katerem si kompozicija in improvizacija delita enakovredno vlogo. Na koncertu bodo premierno predstavili tudi nekaj skladb iz prihajajočega avtorskega projekta.

David Mozetič, saksofonist, je sprva študiral filozofijo, kasneje pa ga je pot zanesla v svet glasbe. Obiskoval je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, smer jazz, nato pa študij nadaljeval na Celovškem konservatoriju. Igra v številnih zasedbah, je učitelj saksofona na glasbeni šoli Nova Gorica, zadnja leta pa svoj čas posveča predvsem pisanju avtorske glasbe.

Vstop prost.

Program bo izpeljan ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ za preprečevanje in širjenje okužbe z virusom vovid-19.

V primeru slabega vremena bo koncert izpeljan v Kulturnem domu Nova Gorica.